Kamis stawia na jakość

Kamis stawia na jakość

Firma Kamis zainwestowała 12 milionów złotych, aby zagwarantować swoim klientom najwyższą jakość produktów. Podjęte inwestycje związane są z uruchomieniem pierwszej w Polsce linii do higienizacji przypraw i ziół w procesie ciągłym.

Kamis-Przyprawy S.A. jako pierwszy w Polsce uruchomił linię do higienizacji przypraw i ziół w procesie ciągłym. Firma realizuje w ten sposób strategię zapewnienia najwyższych, zgodnych z wymogami rynków Unii Europejskiej, norm jakości w całym procesie produkcji.
Dla polskiego rynku przypraw oznacza to wyznaczenie nowych standardów jakości przypraw i ziół, natomiast dla firmy Kamis-Przyprawy S.A. – umocnienie pozycji lidera i potwierdzenie wysokiej jakości proponowanych konsumentowi produktów.

Poczyniona inwestycja pozycjonuje firmę Kamis wśród polskich liderów inwestujących w Jakość.
Od początku swojej działalności firma Kamis konsekwentnie prowadzi politykę zapewnienia najwyższej jakości używanych przez siebie surowców roślinnych. Rygorystycznie przestrzegane standardy jakościowe, oparte o wewnętrzne normy jakości firmy Kamis, w wielu wypadkach znacznie przewyższają obligatoryjne wymagania Polskiej Normy. Najwyższy poziom jakości wyrobów, a tym samym i surowców jest nieodłącznym elementem strategii przedsiębiorstwa.

„Posiadanie przez Kamis linii do higienizacji metodą parową w procesie ciągłym pozwoli nam na zwiększenie efektywności fabryki oraz uniezależnienie się od firm z rynku surowcowego – mówi Robert Kamiński, Prezes firmy Kamis - dzięki temu będziemy mogli obniżyć koszty zaopatrzenia”

Stosowanie pary wodnej pod ciśnieniem jest metodą optymalną ze względu na swoją "neutralność" i ekologiczny charakter. W ciągu ostatnich dwudziestu lat, od momentu zastosowania po raz pierwszy tej metody na skalę przemysłową, udoskonalono technologię i urządzenia, co pozwoliło na minimalizację strat substancji czynnych w przyprawach i ziołach. Dla konsumenta oznacza to gwarancję najwyższej jakości produktów.

„W firmie Kamis stosujemy metodę higienizacji parą wodną w procesie ciągłym” – mówi Robert Kamiński. „Jest ona standardem obróbki dla naturalnych surowców przyprawowych stosowanych we wszystkich gałęziach przemysłu spożywczego w Europie. Metoda ta jako jedyna jest zgodna z wymogami stawianymi przez Unię Europejską”.

Inwestycja firmy Kamis obejmuje zakup sterylizatora parowego, rozbudowę magazynów oraz zakup i instalację całej grupy urządzeń do obróbki surowców. Realizacja projektu w pełnym zakresie to koszt 12 milionów złotych.
reklama

KOBIETA

www.klubodchudzania.pl www.antykoncepcja.net www.astmaoskrzelowa.pl